Tietoisesti tasapainoon

❈ Tarinani, matka minuksi 

-Jokaisella askeleella polullani on oma merkityksensä-

Uupumus opetti kuuntelemaan itseäni

Olen syntynyt vuonna -81 Vammalassa, nykyisessä Sastamalassa. Lapsuuteni vietin pari vuotta nuoremman veljeni, kissojen ja kylän muiden lasten kanssa metsissä touhuten. Saman katon alla asusti myös äiti ja isä. Nuorena harrastin vapaapalokuntaa, lentopalloa ja jalkapalloa. Olin eläväinen ja vilkas, mutta kiltti tyttö. Ja kaipasin paljon haleja ja pusuja, kukaan ei päässyt ovesta ellen ollut ensin suukottanut. 

Muutin kotoa, päästyäni ylioppilaaksi ja lähdin opiskelemaan naapuri kaupunkiin tradenomiksi. Rakastuin palavasti vuonna 2001 ja, vaikka opiskeluni oli kesken päätin muuttaa rakkauteni perässä Kuopioon. Vaihdoin koulua, päättötyöni tein vanhempieni perheyritykseen peltialalle ja valmistuin Kuopiossa tradenomiksi. Työskentelin Kuopiossa Coffee House nimisessä kahvilassa ja juuri, kun minulle tarjottiin kahvilavastaavan paikkaa, olinkin taas uuden valinnan edessä. Tieni elämäni rakkauden kanssa vei ulkomaille. Vuodet vaihtuivat samoin kuin maat ja puhuttu kieli. 

Vaihderikkaiden ja unohtumattomien 7 vuoden aikana opin paljon, ennen kaikkea arvostamaan omaa synnyinmaatani Suomea ja siellä asuvia rakkaita. Tukiverkostoani. Ensimmäinen lapsemme syntyi 2005, sen jälkeen meitä koeteltiin jonkin aikaa. Kai minua testattiin halusinko oikeasti toisen lapsen. Vihdoin 3 keskenmenon jälkeen tyttäremme syntyi 2008 vuonna. Tiesin, että lapsimäärämme oli siinä.

Vuonna 2010 masennus ja uupumus veivät ensimmäisen kerran jalat alta. Voimat loppuivat. Suomeen paluu tapahtui 2011 ja palasin monien vuosien jälkeen työelämään. Esikoinen aloitti esikoulun ja nuorempi meni päivähoitoon. Erittäin läheinen ihminen sairastui 2018 syöpään, tämä pysäytti maailmani taas hetkellisesti. Onneksi sain keskusteluapua mielipisteen kautta nopeasti ja sain päästettyä höyryt sitä kautta ulos.

Sitten tuli "kauan odotettu" totaalinen pysähtyminen. Jo pitkän aikaa tiesin jonkin olevan pielessä. Kuukausia jatkuneiden tutkimusten ja lääkärikäyntien jälkeen diagnosoitiin vaativalle persoonalle tyypillinen masennus ja ahdistuneisuushäiriö sekä burnout. Väsymys alkoi salakavalasti ja antoi kyllä merkkejään itsestään hiljalleen. En kuunnellut niitä, jatkoin. 

Eräällä kauppareissullani hätkähdin siihen, kun näkö sumeni ja musteni. Paniikkikohtaus. Aloin pelätä kaikkea. En voinut enää tehdä työtäni asiakaspalvelussa. Jäin pitkälle sairaslomalle. Sairasloma oli aluksi tuskaa ja tein töitä kotoa käsin. Onneksi järki ja ammattiapu astui peliin ja ymmärsin, että N Y T on oikeasti hellitettävä.


Minne risteyksestä kääntyä seuraavaksi?

En ollut pohtinut luonnonmukaista elämää ja, mitä se edes voisi olla koskaan aiemmin.. ennen kuin aidot 100% puhtaat eteeriset öljyt astuivat elämääni sairasloman aikana. Ystäväni antoi vinkin ja kehotti kuuntelemaan erään 45min öljy tarinan. Niinpä istuin sohvalla ja kuuntelin minulle tuolloin tuntemattoman Outin tarinaa kännykän näytöltäni. Itkin. En edes tiedä, miksi. Jokin sisälläni käännähti. Oliko se Outi vai öljyjen energia, sitä en tiedä!

Sillä hetkellä sohvan nurkassani tiesin, että se on nyt menoa ja minun pitää saada tuo aloituspakkaus itselleni kotiin. Tiesin, että tämä on risteyksen kohta, josta selkeästi tiedän minne kääntyä.


Tämä ei ole ollut helppo ja lyhyin tie, mutta parhaisiin lopputuloksiin ei aina tarvita pikavoittoja. Uskon, että pitkän työskentelyn kautta itseni kanssa päästään lopputulokseen, joka muuttaa loppuelämän. 

Suurin ja hartain toiveeni on, että minun tarinastani olisi apua niille, jotka samojen teemojen äärellä painivat arjessaan! Kenenkään ei tarvitse olla yksin. Voit ottaa minuun yhteyttä, mikäli kaipaat juttuseuraa ja vinkkejä omien haasteidesi äärellä!


-Satu Mahiya-

Minun vahvuuteni:

Olen iloinen ja nauravainen, hyvän fiiliksen tuoja. Ennen murehdin ja huolehdin kaikkea ja kaikesta taivaan ja maan välillä.

Rakastan elää itseni näköistä elämää!

Opiskelen löytämään sisimpäni rauhoittumisen ja meditaation kautta.

Osaan olla ystävä, äiti, vaimo, tytär ja joukkuekaveri. Osaan myös tunnistaa omat rajani jo paremmin kuin aiemmin.

Opin koko ajan uutta itsestäni ja omista rajoistani!

Tiedän olevani arvokas!

Tunnen suurta kiitollisuutta elämästä ja aamuista, joihin saan herätä.

Tahdon aistia ja kokea ilman rajoituksia kaiken ympärilläni, juuri sellaisena kuin minä ne tällä hetkellä koen.

Ajattelen nykyään enemmän omaa hyvinvointiani ja jaksamistani.

Sydämeni on täynnä rakkautta! Ja siitä riittää sinullekin! 

                                             Juuri nyt on hyvä näin.