Meditaation salat

Jooga nidra

Jooga nidra on ohjattu meditaatioharjoitus, joka tunnetaan myös nimellä joogin uni. Harjoitus kiinnittää huomiomme sisäänpäin, ja opimme liikkumaan hereillä olon ja unen tilojen välillä, jolloin hengitys tasapainottuu ja muuttuu hiljaiseksi, mielen tiedostamattomat ja tietoiset puolet paljastavat itsensä, ja pääsemme laskeutumaan syvän, autuaan tietoisuuden tilaan. Harjoitus aloitetaan pienen pienellä venyttelyllä. 

Meditaatio-ohjaukset ryhmille

Meditaatiolla mielenrauhaa

Meditaatiota harjoitetaan mielenvirkistyksen, ilon ja rentoutumisen saavuttamiseksi.

Meditaation tarkoituksena on rentouttaa itsensä, vähentää kehon stressiä, selkeyttää ajatuksenjuoksua ja parantaa keskittymiskykyä sekä vapauttaa mieli sen vallanneista tunteista ja ajatuksista.

Oletko sinä se? Maailman tärkein ihminen omassa elämässäsi.

Meditaatio voi edistää sinunkin terveyttä ja hyvinvointia. Miten meditaatiossa sitten oikein pääsee alkuun? Ja onko se vain munkkien harrastamaa istuskelua?

Mitä ajatuksia sana meditaatio aiheuttaa sinussa? Me kaikki voimme alkaa voimaan paremmin. Tarvitset päivittäin vain 10 minuuttia ja rauhallisen paikan.


Tarvitsetko alkuun työkaluja? Pelkkä rauhallinen paikka ei riitä? Meditaatioon sopivat työkaluiksi eteeriset öljyt.

Kun olet luonut kotiisi rauhallisen paikan omalla pysähtymiselle niin luo siihen levollinen ympäristö eteeristen öljyjen avulla. Tuoksut saattelevat sinut aivan toisenlaiseen tunnelmaan ja sinun on helpompi alkuun pysähtyä aloilleen. Pidä rentouttavia eteerisiä öljyjä, esimerkiksi Frankincense (olibaanihartsiöljy), Lavender (laventeliöljy) ja Neroli (pomeranssiöljy) lähelläsi ja levitä niitä pohjaöljyn kanssa ranteille ja ohimoille ennen kuin aloitat saadaksesi nostattavan ja kohottavan aromaattisen kokemuksen. Tämä auttaa sinua keskittämään huomion kehoosi ja aisteihisi pois häiritsevistä ajatuksista.

Muista, että tavoitteena on vapauttaa mieli tietoisista ajatuksista. Mediaatiossa on tärkeää opetella päästämään ajatuksista irti ja keskittyä vain hengitykseen. Jos ajatukset karkaavat älä syyllistä itseäsi, vain huomioit ilman määrittelyjä. Aluksi tämä voi tuntua hankalalta ja siksi harjoitteleminen on tärkeää.

Sen sijaan, että yrittäisit tyhjentää mielesi ajatuksista tai estää niitä ilmaantumasta, yritä tunnustaa tunteesi ja päästää ne menemään. Tähän puolestaan työkaluksi sopii hyvin Forgiveness ja Motivation eteeriset öljyt. Hiero niitä pohjaöljyn kanssa rinnan päälle ja pulssipisteille ja nauti öljysekoitusten makeista ja virkistävistä tuoksuista.

Meditaatiolla rauhoitat kehon ja mielen.

Tiedät ehkä sen tunteen, kun haluaisi käydä nukkumaan, mutta mieli lähteekin laukalle ja kasettia pään sisällä on vaikea saada hiljennettyä? Tai, kun jo heti aamulla herätessä olo on samaan aikaan sekä väsynyt että ylivirittynyt? Ja kaiken sen tyhjänkin hetken täytämme ottamalla kännykän käteen ja selaamalla somesta päivän uutiset.

Näissä tilanteissa päivittäinen oma hetki meditaation äärellä voi auttaa rauhoittavasti. Pieni rauhoittumishetki voi tulla todella tarpeeseen keskellä nykyistä hektistä arkea, joka on täynnä tehtävää ja huolia. Sen sijaan, että käytät pienen rauhoittumishetken puhelimen selailuun, kokeile helppoja meditaatiotekniikoita, joilla saat kehon ja mielen rauhoittumaan ja rentoutumaan.

Mistä sitten aloittaa?

- hakeudu rauhalliseen hyvään paikkaan ja asetu mukavasti joko istuen tai maaten.

- varaa meditaatiota varten 10 minuuttia kerran päivässä, tärkeintä ei ole aika vaan säännöllisyys.

- sulje silmät ja aseta kädet mukavasti syliin tai reisien päälle, jos makaat niin kehon vierelle.

- rentouta kaikki kasvojenkin pienet lihakset, skannaa keho vieden huomiota eri kehon osiin.

- huomioi hengitys, anna sen kulkea rennosti ja vapaasti.

- mikäli mieleesi tunkeutuu ajatuksia, huolia tai häiriötekijöitä, anna niiden tulla ja päästä ne sitten taas pois keskittymällä hengitykseen.

- jatka tätä haluamasi aika ja lopuksi hengitä pari kertaa syvempään ja avaa lempeästi silmät.


Saat minulta kolme nauhoitettua harjoitusta ja eteerisen Sacred Mountain öljyn harjoitteiden tueksi.

Laita alla olevalla lomakkeella minulle tilauksesi tulemaan niin lähetän sinulle postitse öljyn ja saat sähköpostiisi jokaisen kolmen harjoitteen linkin. Harjoitteet ovat käytössäsi ikuisesti, joten tallenna linkki itsellesi.

HUOM! Kirjoita viestikenttään postiosoitteesi.

Hinta 10€, sisältäen postikulut ja alv 24%. Maksu joko MobilePay tai tilisiirto, kun maksu on suoritettu saat postia minulta.